На Чернігівщині військовослужбовець продавав гранатомети

На Чернігівщині військовослужбовець продавав гранатомети
Фото: Сектор комунікації поліції Чернігівської області

За два гранатомети РПГ-26 контрактник отримав майже 19 тисяч гривень

На Чернігівщині поліція спільно з СБУ та прокуратурою затримали військовослужбовця-контрактника, який займався торгівлею зброї.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Встановлено, що військовослужбовець на початку квітня продав цивільній особі п’ять ручних гранат та майже півтори сотні набоїв калібру 7,62мм.

«17 квітня контрактник реалізував два гранатомети РПГ-26, за які отримав майже 19 тисяч гривень. Після цього зловмисника одразу затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України», - повідомили у поліції.

За попередньою інформацією, боєприпаси були привезені військовослужбовцем із зони проведення АТО. Зброя, боєприпаси та гроші вилучені.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК, відкрито кримінальне провадження за статтею про незаконні дії з вогнепальною зброєю та боєприпасами.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України та щодо додаткової кваліфікації його дій за частиною 3 статті 410 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин), а також обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України припинили в Одесі збут вогнепальної зброї та боєприпасів, які надходили з району проведення антитерористичної операції. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: