На Дніпропетровщині СБУ викрила оборудку із привласнення коштів Міноборони

На Дніпропетровщині СБУ викрила оборудку із привласнення коштів Міноборони
Комерсанти поставляли до ЗСУ мастильні матеріали суттєво нижчої категорії якості, ніж вказано в умовах закупівлі, й відповідно значно дешевші
Фото: пресцентр СБУ

Встановлено, що тільки у межах виконання однієї із угод комерсанти завдали державним інтересам збитки у розмірі більш ніж 1 млн грн

Встановлено, що протягом 2015-2017 років між Міністерством оборони України, в особі керівника одного з центральних управлінь Збройних сил України у Києві, та комерційною структурою Кривого Рогу було укладено низку договорів.

Комерсантам була надана «протекція» у межах угод на постачання Міноборони мастильних засобів на загальну суму понад 33 млн грн, що виготовляються підрядником за власними  технічними умовами.

Правоохоронці задокументували, що комерсанти поставили до Збройних сил України мастильні матеріали суттєво нижчої категорії якості, ніж вказано в умовах закупівлі, й відповідно значно дешевші.

Незважаючи на невідповідність умовам якості продукції, постачальники внесли до офіційної документації завідомо неправдиві відомості про реальну вартість матеріалів.

Фото: пресцентр СБУФото: пресцентр СБУ

Встановлено, що тільки у межах виконання однієї із угод комерсанти завдали державним інтересам збитки у розмірі більш ніж 1 млн грн, що підтверджено відповідними експертизами.

Під час проведення обшуків у високопосадовця ЗСУ та керівництва комерційної структури правоохоронці вилучили додаткові речові докази, що підтверджують протиправну діяльність.

У межах кримінального провадження представнику Збройних Сил України повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), а керівнику комерційної структури – за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Операція з викриття незаконної оборудки здійснювалась під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора та прокуратури Дніпропетровської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: