На Харківщині поліція затримала банду викрадачів елітних автівок

На Харківщині поліція затримала банду викрадачів елітних автівок
На Харківщині поліцейські викрили групу викрадачів елітних автівок
Фото: Нацполіція

До складу злочинної групи входило п’ять осіб віком від 30 до 41 року, двоє з яких є громадянами РФ

у Харківській області співробітники поліції розкрили злочинну групу, що займалась викраданнях елітних іномарок.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

В поліції розповіли, що розробка тривала впродовж пів року, за цей час правоохоронці встигли задокументувати протиправні дії зловмисників. До складу злочинної групи входило п’ять осіб віком від 30 до 41 року, двоє з яких є громадянами РФ.

«Зловмисники у своїй злочинній діяльності використовували пристрої для примусового відмикання замків дверей транспортних засобів, алгоритмічні «кодграббери« різного типу сигналізації та виносні блоки діагностування електронної системи, що давало можливість повністю контролювати та керувати автомобілями», - повідомили в поліції.

Злочинці були обізнані про методи пошукових робіт правоохоронців, тому дотримувались ретельної конспірації для уникнення кримінальної відповідальності.

«Вони використовували альтернативні види телефонного зв’язку, мобільні термінали з клонованими ІМЕІ, постійно змінюючи абонентські номери», - пояснили в поліції.

Під час скоєння злочинів і безпосередньо після їх вчинення, а також для проведення спостереження за потерпілими, в якості машини «супроводу» зловмисники використовували автомобілі з номерами іноземної реєстрації та вітчизняного виробництва.

Під час проведення санкціонованих обшуків оперативники виявили та вилучили викрадені іномарки -  «Mazda СХ5», «Tоyota Camry» та «Lexus».

Продовжуються слідчі дії.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу зловмисникам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: