На Херсонщині жінка намагалася продати сина, щоб купити будинок

На Херсонщині жінка намагалася продати сина, щоб купити будинок
На Херсонщині поліцейські затримали жінку, яка намагалася продати свого сина
Фото: Нацполіція

Затриманій може загрожувати до 15 років позбавлення волі

Правоохоронці затримали жительку Скадовського району, яка планувала продати свого тримісячного сина, щоб придбати будинок.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми дізналися, що 26-річна дівчина планує продати свого сина. Поліцейські встановили, що до пошуку потенційного покупця вона залучила своїх знайомих, які допомогли їй знайти «клієнта» в Херсоні.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника обласного главку поліції Миколи Цапа, дівчина передала дитину разом з документами та речами.

«Вона написала розписку, що відмовляється від сина і в подальшому не пред’являтиме на нього ніяких прав. Затримали жінку під час отримання нею коштів за дитину в сумі 210 тисяч гривень», – розповіли в поліції.

За інформацією правоохоронців, затримана – раніше судима, вела асоціальний спосіб життя.

«Жінка пояснила, що хотіла продати сина, аби на виручені кошти придбати будинок. Також вона пояснила, що не хоче виховувати сина, а в подальшому, за її словами, зможе народити ще, якщо захоче», – зазначили в поліції. 

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

Жінку затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Найближчим часом їй повідомлять про підозру у вчинені особливо тяжкого кримінального правопорушення та оберуть запобіжний захід.

Затриманій може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: