На китайському ТБ заборонили жартувати над класичними книгами

На китайському ТБ заборонили жартувати над класичними книгами

В Китаї багатьом виробникам такого контенту доведеться робити їхні матеріали більш серйозними

У Китаї обмежили діяльність медіа та заборонили випускати відео, яке «спотворює, висміює чи принижує класичні літературні аби художні твори».

Про це повідомляє Reuters.

На думку державного регулятора з питань преси, радіо та телебачення, будь-який подібний контент може «підірвати соціалістичні підвалини» та загрожувати авторитету глави країни Сі Цзиньпіну.

На представників медіа таке рішення вплинуло негативно.

«Це означає, що багатьом виробникам такого контенту доведеться робити їхні матеріали більш серйозними. Ті, хто не дотримуватимуться вимог, негайно будуть закриті», — повідомив один з аналітиків у Пекіні Ву Цзянь.

Як пише South China Morning Post, в нових правилах також сказано, що видаленню підлягає будь-який контент, який «спотворює, знущається або порочить класичні літературні і художні твори». Такі матеріали, вважають чиновники, здатні завдати величезної шкоди соціалістичним засадам китайського суспільства.

На рішення влади вже відреагували автори популярного в китайських соціальних мережах гумористичного блогу JustXiait: вони пообіцяли публікувати лише ті відео, які будуть відповідати новому закону і «будуть більш корисні і цікаві аудиторії».

Нагадаємо, що Національний народний конгрес Китаю схвалив зміни до Конституції, які дозволяють чинному лідеру країни та його заступнику залишатися при владі необмежену кількість термінів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: