«Прибережне капучино». На курорті Запоріжжя побачили рідкісне природне явище (фото)

«Прибережне капучино». На курорті Запоріжжя побачили рідкісне природне явище (фото)
В інших країн це явище називають «cappuccino coast»
Фото: Акцент

Негода зі шквальним вітром і штормом на морі зруйнувала інфраструктуру Кирилівки

Жителі курортного селища Кирилівка у Запорізькій області стали свідками незвичайного природного явища, яке в інших країнах називають Cappuccino Coast ( «прибережне капучино»), пише Акцент. 

Берег пляжів рясно покрився бежевою густою піною. Причиною цього феномена є величезне скупчення морської солі, водоростей і різноманітних відходів, яке під впливом вітру й сильних течій «збивається» в піну і виноситься на берег.

Фото: АкцентФото: Акцент

Минулого тижня негода зі шквальним вітром і штормом на морі зруйнувала інфраструктуру Кирилівки і місцеві бази відпочинку. Особливо постраждали бази відпочинку на косі Пересип та пляжі на Федотовій косі.

Власники баз відпочинку, які постраждали від удару стихії, звернулися по допомогу до Кирилівської сільської ради з проханням допомогти у «відсипанні пляжів від моря, щоб протидіяти підтопленню та руйнуванню інфраструктури».

Негода вирує у Кирілівці з 6 грудня, морські хвилі у ці дні досягали 1,5 метра і заливали берег. Через це ширина пляжів значно зменшилася, а вода підійшла до набережної підтопила будинки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: