На Луганщині СБУ затримала двох диверсантів

На Луганщині СБУ затримала двох диверсантів

Затриманими виявилися жителі Донецька та Сєверодонецька

У Сєверодонецьку Луганської області були затримані два диверсанти, які готували теракти на території України. Про це заявили в прес-службі СБУ.

«Співробітники Служби безпеки України викрили у Сєверодонецьку двох диверсантів, які за вказівкою російських кураторів планували вчинити терористичні акти в місті», - йдеться в повідомленні.

Затриманими виявилися жителі Донецька та Сєверодонецька. Першого правоохоронці затримали біля адміністративної будівлі органу влади під час спостереження та проведення фотозйомки персоналу та охорони держустанови.

У нього був виявлений професійний фотоапарат, три мобільних телефони та документи. Крім того, в ході обшуку був вилучений пакет з вибуховим пристроєм з трьома тротиловими шашками.

«Зловмисник після вчинення злочину планував виїхати в інший регіон України для підготовки наступного теракту», - йдеться в повідомленні.

Крім того, правоохоронці встановили, що житель Сєверодонецька збирав інформацію про підрозділи сил АТО, режим охорони адмінбудівель і правоохоронних органів у місті і, за вказівкою куратора, вибрав об'єкт диверсії - територію поблизу місця дислокації підрозділу ЗСУ. У нього було вилучено саморобний вибуховий пристрій.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального Кодексу України, зловмисникам оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що в Донецькій області затримали диверсанта, який планував підірвати залізничну підстанцію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: