На Луганщині заочно судитимуть двох керівників «генпрокуратури ЛНР»

На Луганщині заочно судитимуть двох керівників «генпрокуратури ЛНР»
Будівля «генпрокуратури ЛНР» в окупованому Луганську

Колишній співробітник міліції та екс-податківець від початку російської агресії стали на бік окупантів

СБУ завершила розслідування двох кримінальних проваджень щодо так званих прокурорів «ЛНР». Їх підозрюють у скоєнні злочинів проти основ національної безпеки.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«Правоохоронці встановили, що колишній співробітник міліції та екс-податківець від початку російської агресії стали на бік окупантів. У 2015 році терористи призначили зловмисників на посади «першого заступника генерального прокурора» та «начальника слідчого управління» так званої генпрокуратури «ЛНР» відповідно», - повідомляє СБУ.

Обіймаючи ці посади, підозрювані сприяли окупаційній адміністрації в діяльності, спрямованій на порушення територіальної цілісності, насильницьке повалення конституційного ладу та обмеження законних прав та свобод громадян України. 

На даний момент матеріали справ, кваліфікованих за ст. 109 і ст. 110 КК України, передані в суд. Зловмисникам заочно повідомили про підозру. Також до них буде застосована процедура заочного засудження.

«Всього протягом 2018 року слідчими СБ України, залученими до проведення Операції об'єднаних сил, завершено досудове розслідування щодо більше 70 функціонерів окупаційної адміністрації ОРЛО», - нагадують в СБУ.

До слова, керівниця міграційної служби, яка брала хабарі за виготовлення паспортів мешканцям «ЛНР», отримала п'ять років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: