На «Марші незалежності» у Варшаві націоналісти спалили український прапор

На «Марші незалежності» у Варшаві націоналісти спалили український прапор

Процес нищення прапора України супроводжується також вигуками «Це ми! Це ми, поляки!»

Радикально налаштовані молодики із закритими обличчями під час «Маршу незалежності» у Варшаві на 98-у річницю незалежності Польщі спалили державний прапор України. Про це інформує Gazeta.pl.

На відеоролику, розміщеному на сайті, видно як група радикально налаштованих молодиків під вигуки «Бог, честь, батьківщина» топче синьо-жовтий прапор, а потім під нецензурну лайку на адресу УПА і Степана Бандери підпалює український прапор і кидає його на землю. Процес нищення прапора супроводжується також вигуками «Це ми! Це ми, поляки!».

Націоналісти під час маршу спалили також прапор з логотипом Фейсбуку за неодноразові блокування сторінок польських націоналістичних організацій, зокрема й офіційної сторінки «Маршу незалежності» у цій соцмережі.

За словами глави МВС Польщі Маріуша Блащака, «Марш незалежності» став сьогодні найчисельнішою із маніфестацій у Варшаві та по всій Польщі. У ньому, за підрахунками міністра, взяло участь 75 тис. осіб.

У «Марші Незалежності» взяли участь патріотичні та націоналістичні організації Польщі, зокрема, «Національний рух», «Національно-радикальний табір» тощо, а також націоналісти з інших країн Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: