На місцевих виборах партія Меркель програла противникам мігрантів

На місцевих виборах партія Меркель програла противникам мігрантів

Поразка Меркель може привести до влади більш лояльних до Володимира Путіна політиків

У землі Мекленбург – Передня Померанія на Північному Сході Німеччини на місцевих виборах в неділю антиіммігрантська партія «Альтернатива для Німеччини» випередила партію Ангели Меркель ХДС, відсунувши її на третє місце. Про це свідчать опитування на виході з дільниць після голосування.
Створена три роки тому АдН отримала близько 21%, опинившись на другому місці після найбільшої в місцевій раді лівоцентристської соціал-демократичної партії, яка отримала 30%.
ХДС Ангели Меркель дісталось близько 19% голосів.
Оглядачі оцінюють вибори у місцеві ради як вирішальну перевірку перед проведенням в 2017 році загальнонімецьких виборів.
Політологи вказують, що правляча коаліція у регіоні у складі ХДС та соціал-демократів збережеться.
Проте серйозна електоральна підтримка, яку отримала АдН, може змінити картину та послабити позиції нинішнього канцлера.
Нинішня поразка для Ангели Меркель особливо принизлива, адже Мекленбург - Передня Померанія – це фактично її вотчина та виборчий округ.
Експерти вказують, що електоральна ситуація для Ангели Меркель перед виборами до парламенту складається негативно, частково через її попередню підтримку прийому біженців.
Українські експерти вказують, що Меркель займає досить проукраїнську позицію у конфлікті між Україною та Росією щодо Криму та Донбасу, а тому її поразка може привести до влади більш лояльних до Володимира Путіна політиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: