На обвинувачення МОК Путін відреагував маніпуляціями, - The Financial Times

На обвинувачення МОК Путін відреагував маніпуляціями, - The Financial Times
cont.ws

Якщо СРСР претендував на перевагу над Заходом, то «путінізм» стверджує, що весь світ такий само гнилий, як Росія

«Реагуючи на те, що Міжнародний олімпійський комітет назвав «шокуючою і безпрецедентною атакою на спортивну чесність і Олімпійські ігри», Кремль вдається до кліше і методів, необхідних для утримання влади Путіним», - пише The Financial Times.

«Перший прийом - переконати росіян, що альтернативи Путіну немає», - пише видання. Якщо СРСР претендував на перевагу над Заходом, то «путінізм» стверджує, що весь світ такий само гнилий, як Росія. В останні кілька місяців по російському телебаченню показують історії про допінгових проблеми в США. «Ту ж тактику Кремль використовує, коли його звинувачують у пропаганді або корупції: мовляв, Захід так само поганий», - вказує автор.

«Друге кліше - змова», - йдеться в статті, адже змова - це «емоційно спокусливий спосіб пояснити невдачі не тільки Кремля, а й суспільства. Якщо весь світ у змові, ти не винен, що твій бізнес розвалився. Але це позбавляє людей відчуття, що вони можуть щось змінити в Росії. Ну що може зробити одна маленька людина перед обличчям величезних змов?», - пише видання.

«В такому «кривому світі» Кремль нібито не має вибору, окрім як використовувати таємні сили і дезінформацію, щоб захопити Крим або годувати своїх спортсменів стероїдами. У російській системі звичайним людям часто доводиться порушувати правила, щоб вижити, і знайти шлях, як обійти закон, - почесно. Путін позиціонує себе як людина, яка те саме робить з міжнародним правом», - зазначається у статті.

Автор нагадує про поведінку російських уболівальників на ЧЄ з футболу у Франції і схвальної реакції на хуліганські витівки заступника голови російського парламенту Ігоря Лебедєва. «Якщо насильство офіційно дозволено, публіка нарешті може випустити на волю все найгірше в собі», - пише видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: