На переговори до Іракського Курдистану рушив спікер парламенту Іраку

На переговори до Іракського Курдистану рушив спікер парламенту Іраку

Спікер зустрінеться з лідером іракських курдів

Спікер іракського парламенту Салім Джабурі вирушив до Курдської автономної області, щоб зустрітися з лідером іракських курдів Масудом Барзані. Про це повідомило відомство спікера в неділю, 8 жовтня. Барзані і Джабурі проведуть зустріч цього ж дня в місті Ербіль.

У відомстві Барзані заявили, що напередодні, в суботу, 7 жовтня, домовилися із двома з трьох віце-президентів Іраку поновити відносини з Багдадом після переговорів у Ербілі.

Нагадаємо, що референдум про незалежність Іракського Курдистану відбувся 25 вересня попри тиск із боку Багдада та міжнародної спільноти. Майже 93 відсотки виборців, які взяли участь у плебісциті, проголосували за незалежність. Проти референдуму виступали центральний уряд у Багдаді, сусіди - Іран та Туреччина, а також США та ООН.

Однією з найбільших суперечностей референдуму стало те, що він пройшов не лише в межах Курдської автономії, але і в районах, захоплених курдськими загонами пешмерга під час боїв з терористами «Ісламської держави». Особливо гострою постає ситуація довкола багатої на нафту провінції Кіркук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: