На Рівненщині чотири села хочуть перейти до Єдиної церкви

На Рівненщині чотири села хочуть перейти до Єдиної церкви

Священиком у Свято-Покровському храмі є представник УПЦ Московського патріархату, який категорично проти переходу до ПЦУ

На Рівненщині чотири села готуються перейти до Православної церкви України.

Про це 22 січня повідомляє місцеве видання «Все».

Зазначається, що у селі Дорогостаї Млинівського району знаходиться Свято-Покровський храм. Окрім жителів села, в якому розташована церква, прихожанами храму є жителі трьох сусідніх сіл: Малі Дорогостаї, Маслянка та Брищі.

Священником у Свято-Покровському храмі є священик УПЦ Московського патріархату, отець Олександр (в миру Олександр Ящук).

«В період Різдвяних свят у селах пройшли збори громад, на яких розглядалось питання переходу Свято-Покровської церкви з УПЦ МП до Православної церкви України. Попри категоричну протидію московського священика, у переважній більшості прихожани висловились за перехід храму до Православної церкви України», - повідомило видання.

Як зазначається, 12 січня на зборах громади у селі Маслянка з 59 селян, присутніх на зборах, 52 – висловились за перехід храму до ПЦУ. Ще п’ятеро – утримались. І лише двоє забажали залишитись з церквою Московського патріархату.

13 січня відбулись збори у селах Малі Дорогостаї та Брищі. Так, у Дорогостаях за перехід до Православної церкви України висловились 105 жителів села, проти – 47 і ще 1 утримався. Всього у зборах взяли участь 153 мешканці села.

Така ж ситуація була на зборах у селі Брищі, де переважна більшість присутніх на зборах селян теж висловились за перехід їхнього храму до Православної церкви України.

Як відомо, на Луганщині відбувся перший перехід священика РПЦ в Україні до Православної церкви України. Йдеться про священика Володимира Маглену з села Веселе Старобільського району. 

21 січня стало відомо, біля храму в с. Веселе Старобільського району відбулося зібрання прихожан. Співробітники поліції здійснювали охорону громадського порядку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: