На Рівненщині під час турпоходу загинула 12-річна дівчинка

На Рівненщині під час турпоходу загинула 12-річна дівчинка

Зусилля вчителів врятувати школярку виявилися марними

На Рівненщині під час походу дві школярки відійшли від групи і по коліна забрели у воду у піщаному кар'єрі, щоб сфотографуватися. Аж раптом дно під ними провалилося. Вчителі були поруч і витягли дітей миттєво, але одну з дівчаток реанімувати так і не змогли.

Меншу дівчинку медики забрали до лікарні.

«Трошки їй попала і водичка, стан переохолодження. Їй насамперед було потрібне психологічне заспокоєння», - розповіла заступник головного лікаря Рокитнівської райлікарні Ірина Наумович.

У школі і в селі трагедією приголомшені, а вчителі, які були тоді на місці, перебувають у важкому психологічному стані – особливо керівник походу.

«Це для нього трагедія. Там тиск, при такому тиску не живуть, зашкалює. Якби була можливість повернути її життя, я б своє у цю секунду віддав би», - каже директор Рокитнівського НВК Володимир Близнюк.

Освітяни розпочали внутрішнє розслідування, а поліція відкрила провадження одразу за 2 статтями: умисне вбивство, яке найімовірніше перекваліфікують в нещасний випадок, та неналежне виконання своїх обов’язків вчителями.

«На даний час коментувати і робити якісь попередні висновки зарано», - пояснює заступниця керівника Рокитнівського відділу поліції Лілія Богданець.

Якщо виявлять провину вчителів у загибелі дівчинки, їм загрожуватиме до трьох років за ґратами. А тим часом до піщаного кар’єру, дно котрого є суцільними пастками, досі легко дістатися – охорони, крім прив’язаних собак, не видно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: