На Рівненщині сталась перестрілка між правоохоронцями та копачами бурштину

На Рівненщині сталась перестрілка між правоохоронцями та копачами бурштину

В результаті стрілянини постраждали п'ятеро осіб

Сьогодні  у лісі поблизу села Великий Черемель Рівненської області сталася перестрілка між поліцейськими і копачами бурштину, у результаті чого постраждали двоє правоохоронців та пошкоджено два службових автомобілі, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

«Близько чотирьох годин ранку у лісі поблизу села Великий Черемель придані сили оперативного штабу виявили копачів, які за допомогою двох мотопомп видобували бурштин-сирець. Щоб перешкодити документуванню злочину та вилученню мотопомп, понад сотні невідомих спиляли дерева, перекрили рух десяти правоохоронцям. Під час сутички постраждали 29-ти, 40-ка та 28-річні поліцейські спецпідрозділу Черкаської області», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронців з численними синцями, саднами і травмою голови госпіталізовано в лікарню.

За попередньою інформацією, копачі мали при собі зброю, оскільки натовпу зловмисників неодноразово роздавали звуки, схожі на постріли. У свою чергу поліцейські зробили декілька попереджувальних пострілів у повітря.

Відзначається, що пізніше до лікарні звернулися 22-річний житель села Вежиця та 28-річний мешканець Старого Села з вогнепальними пораненнями ніг дробом. За словами потерпілих, вони отримали поранення під час конфлікту з правоохоронцями.

Слідчі з'ясовують всі обставини стрілянини, оскільки у правоохоронців немає зброї, які споряджаються патронами з дробом.

Поліцейські почали досудові розслідування за фактом опору працівникові правоохоронного органу за частиною 2 статті 342, погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу за частиною 2 статті 345, за навмисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу за частиною 1 статті 347, за порушення правил охорони або використання надр частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: