На Сумщині поліція затримала браконьєрів

На Сумщині поліція затримала браконьєрів

Браконьєрам загрожує кримінальна відповідальність та відшкодування завданих збитків

На території одного з лісогосподарств Сумського району зловмисники вбили двох благородних оленів. За попередніми підрахунками, вартість завданих державі збитків сягає 120 тисяч гривен.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Повідомлення про виявлення факту браконьєрства до поліції надійшло від єгеря Низівського лісництва. Заявник розповів, що в лісі знайдені дві туші благородних оленів, застрелених браконьєрами. Два чоловіки, котрих працівники лісництва застали на місці події за розбиранням однієї з туш, мали при собі мисливський карабін з глушником.

На виклик негайно виїхали працівники поліції. Прибувши на місце, вони встановили особи зловмисників – ними виявились жителі села Ворожба Лебединського району, віком 48-ми та 50-ти років.

У затриманих вилучили карабін калібру 7,62 мм, марки «Сайга», з глушником, з якого й були застрелені обидві тварини. Як з‘ясувалось, номер на зброї був затертий, сам же карабін по обліках поліції не зареєстрований.

Наразі туші тварин передані на зберігання до одного зі спеціалізованих мисливських товариств, зброя направлена на експертне дослідження.

Щодо самих браконьєрів відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 248 КК України (незаконне полювання). За вчинене їм загрожує чималий штраф або обмеження волі до трьох років. Крім того, їм доведеться відшкодувати нанесений державі збиток в розмірі 120 тисяч гривен – по 60 тисяч за кожного вбитого оленя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: