На Тернопільщині ще одна парафія перейшла до Православної церкви України

На Тернопільщині ще одна парафія перейшла до Православної церкви України

15 січня архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор задовольнив клопотання громади парафії Успіння Пресвятої Богородиці

Фото: прес-служба Тернопільської єпархії ПЦУ

Парафіяни УПЦ Московського патріархату села Онишківці звернулися до керуючого Тернопільської єпархії

На Тернопільщині церковна громада колишньої УПЦ Московського патріархату села Онишківці Щумського району перейшла до Православної церкви України.

З відповідним проханням парафіяни звернулися до керуючого Тернопільської єпархії, повідомляється на сайті Тернопільської єпархії ПЦУ.

«15 січня архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор задовольнив клопотання громади парафії Успіння Пресвятої Богородиці і прийняв її до складу Тернопільської єпархії», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що 26 грудня до складу Тернопільської єпархії Православної церкви України було прийнято громаду храму Благовіщення Пресвятої Богородиці села Трибухівці Бучацького району. 11 січня архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор задовольнив клопотання про перехід до Української церкви громади храму Покрови Пресвятої Богородиці села Кордишів Шумського району.

13 січня про перехід до єдиної Української церкви оголосила парафія села Гніздичне на Збаражчині.

Раніше повідомлялося, що перша парафія Дніпропетровщини - Свято-Покровський храм с. Рубанівське Васильківського району - приєдналась до Української церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: