На ТЕС в Криму знову сталася аварія через турбіни Siemens - МінТОТ

На ТЕС в Криму знову сталася аварія через турбіни Siemens - МінТОТ

Будівництво Таврічеської ТЕС здійснюється компанією «Технопромекспорт» російської державної корпорації «Ростех», яка перебуває під українськими та міжнародними санкціями

Газові турбіни Siemens стали причиною аварії на Таврічеській (Сімферпольській) ТЕС, що розташована біля м.Сімферополя в тимчасово окупованому Росією Криму.

Про це 9 листопада повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

«3 листопада на даху головного корпусу Таврічеської ТЕС виявлено аварійну ділянку з ознаками пошкодження покрівлі внаслідок термічного впливу (див.фото). Аварію на об’єкті зафіксовано за допомогою космічної фотозйомки. За наявною інформацією, на теплоелектростанції, де встановлені газові турбіни Siemens, що завезені на територію АР Крим в обхід міжнародних санкцій, проводилися пусконалагоджувальні роботи, в результаті яких і могла статись аварія», - говориться у повідомленні.

Як відомо, зазначили у міністерстві, Таврічеська ТЕС має працювати на природному газі. Місце для будівництва обрано поряд з розподільною станцією «Сімферополь», що призначена для подачі електроенергії у напрямку південного берега Криму і Севастополя.

Повідомляється, що під будівництво теплоелектростанції виділено дві земельні ділянки загальною площею 61,6 га. Загальна потужність 2 блоків Таврічеської ТЕС складатиме 470 МВт. Замовником будівництва ТЕС виступає Міністерство енергетики РФ. Першу чергу об’єкта планували ввести в дію у 2017 році, другу – у 2018. 1 жовтня 2018 перший блок потужністю 235 МВт планувалось запустити в роботу для налагодження технологічного циклу.

Будівництво Таврічеської ТЕС здійснюється компанією «Технопромекспорт» російської державної корпорації «Ростех», яка перебуває під українськими та міжнародними санкціями.

Як повідомляли в МТОТ раніше, ця ж компанія здійснює будівництво «Балаклавської» ТЕС, на якій наприкінці серпня сталася подібна аварія у одному з приміщень, де встановлено газові турбіни Siemens.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: