На Закарпатті патрульні поліцейські жорстоко побили ломом двох юнаків

На Закарпатті патрульні поліцейські жорстоко побили ломом двох юнаків
У поліції кажуть: ініціювали службове розслідування

Вимагаючи покарання винних, жителі району вчора увечері на годину перекрили трасу Київ-Чоп біля патрульного поста в Нижніх Воротах

На Воловеччині (Закарпатська область) патрульні побили до втрати свідомості й покинули на узбіччі двох юнаків. Одному з них знадобилася термінова госпіталізація.

За словами хлопця, підстав для таких жорстоких дій не було. Напередодні пожартували з поліцейськими на посту на Нижніх Воротах, попросивши підвезти. Втім потерпілий переконує: конфлікту не виникало. Через кілька днів юнак разом з другом повертався додому пішки. Зупинили їх уже знайомі патрульні.

«Пройшовши пост, приблизно 150 метрів, нас зупинили працівники поліції на машині «Тойота Пріус»,  запитавши, куди ми рухаємось. Ми відповіли, що додому. Вони почали наносити удари якимось  довгим металевим предметом. Далі я впав у канаву. Коли встав, машини вже не було», - розказав потерпілий Юрій Желізняк.

 Потерпілий Юрій Желізняк.

Прийшовши до тями, хлопець викликав «швидку». Його госпіталізували у Воловецьку райлікарню. За словами в. о. головного лікаря Алли Попелич, хлопець потрапив до лікарні з колотою раною шиї, обширними саднами грудної клітини з правого боку. «Госпіталізований в хірургічне відділення. Йому надали невідкладну медичну допомогу, направили в обласний заклад на дообстеження і, якщо необхідно, подальше лікування», - зазначила лікар.

Друг Юрія додому приїхав аж на другий день. За словами Юрія, його друга теж побили, потім відвезли до лісу, де відлупцювали ще раз. У тому лісі і покинули.

Конфлікт трапився в ніч з 19-го на 20-те липня. Вимагаючи реакції правоохоронців та покарання винних, жителі району вчора увечері на годину перекрили трасу Київ-Чоп біля патрульного поста в Нижніх Воротах. За словами учасника акції Василя Шишканинеця, люди таким чином хочуть привернути увагу  київських чиновників на свавілля поліції. «Експертиза ще не зроблена, ніхто не приходить,  намагаються зам’яти, підходять, просять, мовляв, давайте якось вирішимо, але у нас позиція не «порішати», а щоб  вирішити це за законом», - сказав він.

У поліції кажуть: ініціювали службове розслідування, і визнають: конфлікт таки був, йому передувала словесна перепалка.

«Поліціянти пояснють: так дійсно був конфлікт, зверталися до них  двоє молодиків, буцімто,  у стані алкогольного сп’яніння, щоби їх підвезли. Коли їм відмовили, ті пішли у напрямку Львова по трасі Київ-Чоп. Старшого посту Нижні Ворота  відсторонено  від виконання службових обов’язків, триває службове розслідування», - каже Валерій Найман, заступник начальника управління патрульної поліції у Закарпатській області.

Зараз справою займаються Служба безпеки та прокуратура.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: