НАБУ у справі Насірова не передбачило графік роботи суддів, — адвокат

НАБУ у справі Насірова не передбачило графік роботи суддів, — адвокат

НАБУ потрібно було знати, що у Солом’янському суді слідчі судді по відводу по вихідних не працюють, зазначила адвокат

Національне антикорупційне бюро України мало передбачити під час оголошення підозри голові Держфіскальної служби Роману Насірову, що у суді через вихідні не буде чергового слідчого судді під час розгляду відповідної справи, який би розглянув питання відводу, якщо таке оголосять. Саме через це о 23 годині 5 березня сплине час утримання підозрюваного під вартою, Насірову не оберуть запобіжний захід, а сам розгляд заяви про відвід судді відбудеться вже 6 березня і буде розподілений через автоматизовану систему.

Про це в ефірі Громадського повідомила адвокатка Олена Сторожук.

«НАБУ потрібно було знати, що у Солом’янському суді слідчі судді по відводу по вихідних не працюють. Я вважаю, що більша відповідальність на НАБУ, оскільки вони могли передбачити (відсутність судді через графік роботи суду — ред.)», — сказала вона.

За її словами, у неділю в Солом’янському суді слідчих суддів немає і сам суд, у свою чергу, теж міг передбачити, що оголосять відвід судді.

«В даному випадку щоб не було такої вибірковості щодо особи в суді, має бути передбачена така ситуація (відвід — ред.). Суд міг це зробити тільки шляхом змін до засад (використання використання автоматизованої системи документообігу суду — ред.). Це можна було зробити або в п'ятницю або в суботу. Але кожен суд мав би себе підстрахувати і такі зміни повносити до засад. Правосуддя не може мати вихідних», — заявила Сторожук.

Зазначимо, що у Києві під Солом’янським судом відбувається акція протесту, учасники якої вимагають обрати запобіжний захід Насірову.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України не має нової підозри відстороненому голові Держфіскальної служби України Роману Насірову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: