Нацагентство АРМА без тендерів передає активи в управління третім особам – нардеп Бондар

Нацагентство АРМА без тендерів передає активи в управління третім особам – нардеп Бондар

«Керівництво АРМА створило для себе корупційну годівницю», – констатував нардеп Віктор Бондар

Державне агентство АРМА, яке свого часу створювали для виявлення, розшуку та управління активами екс-президента Віктора Януковича та його оточення, перетворилось на «головного рейдера» в Україні. При профільному комітеті ВРУ потрібно створити спеціальну групу, яка б розслідувала діяльність цього агентства.

Про це 1 жовтня під час засідання Погоджувальної ради керівників фракцій ВРУ заявив співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар.

Народний депутат наголосив, що рейдерське захоплення підприємств по всій території України за останні місяці стало одним із найболючіших питань. І в цьому процесі, з його слів, активно задіяні правоохоронні органи, які були створені для виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Бондар звернув увагу парламентарів на діяльність держагентства АРМА.

«На жаль, практично за три роки діяльності цього агентства жодних результатів країна не побачила, – наголосив він. – Натомість всі побачили, що на базі агентства сьогодні створене чи не найкраще державне підприємство – Укрдержрейдер, яке по суті, сьогодні і є головним рейдером в Україні. Що вони роблять? Замість того, щоб зберігати майно, поки підприємці розбираються з ним в судах, ці ділки передають без будь-яких конкурсів та тендерів їх підприємства в управління третім, наближеним до себе особам».

Політик зауважив, що таких прикладів є дуже багато: ТЦ «Гулівер», мережа автосалонів «АИС», готельний комплекс «Бугаз», Салтівський хлібозавод №3, ЖК «Покровський посад» тощо.

«Керівництво АРМА створило для себе корупційну годівницю, – констатував Бондар. – Замість того, щоб зберігати майно під час судових рішень, вони, користуючись прогалинами у законодавстві, передають майно підприємців України близьким до себе структурам і банально його розкрадають».

Бондар вимагає створити при профільному комітеті ВРУ спеціальну групу, яка б розслідувала діяльність агентства АРМА щодо корупційних і рейдерських схем, у в яких воно бере участь.

«Також ми просимо голову Верховної Ради звернутися до НАБУ, щоб провести повну перевірку цього агентства за останні роки. Звертаємось також до НАЗК з вимогою перевірити електронні декларації керівників АРМА. Бо за останній час вони позбагачувались, купують собі будинки, машини, а підсумків діяльності щодо повернення державі майна Януковича немає», – заявив народний депутат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: