Нацбанк заборонив проводити операції з грошима, де зображено окупований Севастополь

Нацбанк заборонив проводити операції з грошима, де зображено окупований Севастополь

Нова постанова НБУ почне діяти 17 жовтня

Національний банк України заборонив банкам, їх філіям та відділенням здійснювати касові, в тому числі валютно-обмінні операції з банкнотами і монетами російського Центробанку, на яких зображені об'єкти, що знаходяться на окупованій Росією території. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Зокрема, заборона стосується грошових одиниць РФ із зображенням карт, символів, будівель, пам'ятників, пам'яток археології, архітектури, історії, пейзажів та будь-яких інших об'єктів, розташованих на окупованих Росією адміністративно-територіальних одиницях України; а також тих, які містять тексти, що стосуються російської окупації української території.

Як повідомляється, заборона поширюється також на операції, що здійснюються під час покупки/продажу готівкової іноземної валюти між банками.

Фінустановам та «Укрпошті» заборонено під час здійснення та (або) виплати переказів приймати (видавати) заборонені банкноти і монети.

Постанова набирає чинності 17 жовтня 2017 року.

Нагадаємо, 12 жовтня в Росії надійшли в обіг нові банкноти номіналом 200 і 2000 рублів. На зеленій банкноті номіналом 200 рублів зображені символи окупованого Севастополя: на лицьовому боці – зображення Пам'ятника затопленим кораблям, на зворотному – вид на Херсонес Таврійський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: