Націоналісти «взяли під свій контроль» вертолітний майданчик Януковича

Націоналісти «взяли під свій контроль» вертолітний майданчик Януковича
Фото з Facebook «Національного корпусу»

«Національний корпус», «Свобода» та «Правий сектор» вимагають «негайної націоналізації» вертолітного майданчика Януковича у Києві

Представники «Національного корпусу»,  партії «Свобода» та «Правого сектору» заявили, що взяли будівлю вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі у Києві під свій контроль. 

Про це йдеться у заяві «Нацкорпусу», оприлюдену у Facebook сьогодні ввечері.

«Нацкорпус», «Свобода» та «Правий сектор» вимагають негайної націоналізації вертолітного майданчика Януковича. Вимагаємо негайно зупинити «невизначений статус» цієї споруди», - йдеться у заяві. 

Також у заяві вказуються вимоги націоналістів - повернути будівлю у державну власність, провести відкритий конкурс щодо цільового призначення споруди, провести незалежну та відкриту оцінку всього комплексу, включаючи вартість землі та інші.

Окрім цього, активісти закликають «запровадити дієвий механізм, за яким вкрадені кошти, вкладені у будівлю, почнуть приносити користь громаді».

«Ми повернемо контроль над будівлею лише державній установі під контролем київської громади», - резюмували націоналісти. 

У прес-службі «Свободи» додають, що вони «не мають на меті перешкоджати діяльності бізнесу, що розташований у даному центрі, але вимагають, щоб доходи від безпосередньої діяльности самого центру припинили надходити родині Януковича».

Нагадаємо, на 17 жовтня в столиці запланована масштабна акція протесту. Опозиційні сили планують вивести під стіни Верховної Ради тисячі людей. Драйвером цього процесу є Михайло Саакашвілі та його «Рух нових сил». Але участь в акції візьмуть також «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші. На акції мають прозвучати три основні вимоги: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності й ухвалення нового виборчого закону.

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї.

Читайте статтю «Главкома» Дата Ікс - 17 жовтня. Що відбувається за кулісами завтрашнього протесту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: