Правоохоронці перевірять реєстраційні документи підприємства, серед засновників яких є Ляшко

Правоохоронці перевірять реєстраційні документи підприємства, серед засновників яких є Ляшко
Олег Ляшко

Нацполіція підозрює НАЗК у підробці протокола про корупцію, складеного налідер Радикальної партії

Головне слідче управління Національної поліції України перевіряє факт внесення службовими особами Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) завідомо неправдивих відомостей до протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією стосовно народного депутата України Олега Ляшка.

Про це стало відомо «Главкому» з ухвали Печерського районного суду Києва від 16 серпня.

У рамках цього провадження суд надав поліції тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи ЗАТ «Редакція газети «Політика», 33,33% корпоративних прав якого належать нардепу-радикалу.

Зокрема, слідство перевірить установчі, реєстраційні та дозвільні документи організації, накази, протоколи загальних зборів товариства, квитанції про сплату обов'язкових платежів, довіреності тощо.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про вчинення адміністративного правопорушення щодо нардепа Олега Ляшка за ч. 2 ст.172-4 КУпАП. У НАЗК стверджують, що в рамках перевірки було отримано докази входження Ляшка у період з 1 січня 2006 р. до 27 жовтня 2016 р. до виконавчого органу ЗАТ «Редакція газети «Політика», що прямо заборонено пунктом 2 частини першої статті 25 Закону України «Про запобігання корупції». Відповідні докази антикорупційне відомство оприлюднило на своєму офіційному сайті.

21 липня Печерський райсуд закрив справу проти очільника Радикальної партії щодо сумісництва, яку порушила НАЗК.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: