Нацполіція відкрила провадження через обшуки в окупованому Криму

Нацполіція відкрила провадження через обшуки в окупованому Криму

Провадження порушене за статтею обшуків у будинках трьох кримських татар на півночі Криму

Обшуки у будинках трьох кримських татар на півночі Криму були незаконними, встановили у поліції

Національна поліція України відкрила кримінальне провадження у зв'язку з проведенням обшуків російськими силовиками в будинках кримських татар Ернеста Алієва, Османа Османова та Сервера Барієва в селищі міського типу Роздольне на півночі окупованого Криму.

«Російські силовики на тимчасово окупованій території АР Крим провели незаконні обшуки в смт. Роздольне в будинках трьох кримських татар: Ернеста Алієва, Османа Османова та Сервера Барієва. У приватних будинках кримських татар фактична російська влада шукає заборонені предмети і літературу і перевіряє приватну оргтехніку. Серверу Барієву зачитали постанову, що в його будинку збираються члени організації Хізб ут-Тахрір, забороненої на території Росії», – повідомляє головне управління Національної поліції в АР Крим і Севастополі на сторінці в Facebook у п'ятницю.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину ч.2. ст.162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України, за який передбачено позбавлення волі до 5 років.

Вранці 11 січня повідомлялося, що в селищі міського типу Роздольне на півночі Криму проходять слідчі заходи в будинках кримських татар. Російські силовики офіційно не повідомляли про проведення обшуків.

Після початку російської окупації в Криму почастішали масові обшуки в незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: