Нацрада перевірить «Інтер» через недотримання умов ліцензії

Нацрада перевірить «Інтер» через недотримання умов ліцензії
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу «Інтер»

11 грудня телеканал «Інтер» не транслював програми на 23 ТВК у с. Городище Луганської області, як це передбачено умовами його ліцензії

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила п’ять позапланових перевірок телеканалів «Інтер», «КСТ», «ІРТА» та провайдерів ТОВ «Контент трейдінг» і ТОВ «Максимум-НЕТ» через недотримання ними умов ліцензій.

Відповідне рішення було ухвалене у четвер на засіданні, повідомляє прес-служба Нацради.

«Розглянувши результати проведених моніторингів мовлення ліцензіатів, Національна рада призначила позапланові перевірки телеканалам «Інтер», «КСТ», «ІРТА», а також провайдерам програмної послуги ТОВ «Контент трейдінг» і ТОВ «Максимум-НЕТ», - йдеться у повідомленні.

Члени Нацради, зокрема, звернули увагу на те, що 11 грудня телеканал «Інтер» не транслював програми на 23 ТВК у с. Городище Луганської області, як це передбачено умовами його ліцензії. Так само цього дня не зафіксовано мовлення телеканалу ІРТА на 53 ТВК у м. Старобільську Луганської області, а також 10 грудня на 52 ТВК у м. Лисичанську Луганської області.

В ефірі телеканалу «КСТ» 27 листопада виявлено ознаки недотримання умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення. Зокрема, зафіксовано зменшення частки національного аудіовізуального продукту, частки програм власного виробництва, обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних передач, культурно-мистецьких та розважальних передач. До того ж, мовник транслював аудіовізуальний продукт іноземного виробництва, який не передбачений його ліцензією на мовлення.

Крім цього, Нацрада зафіксувала, що провайдери програмної послуги ТОВ «Максимум-НЕТ» і ТОВ «Контент трейдінг» розповсюджували програми, недотримуючись вимог закону «Про телебачення і радіомовлення».

З огляду на виявлені ознаки порушення у діяльності ліцензіатів Нацрада призначила цим компаніям позапланові перевірки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: