Нафта дорожчає через дані про її експорт

Нафта дорожчає через дані про її експорт

Учасники ринку очікують даних статистики про запаси нафти у США

Ціни на нафту почали  зростати у четвер через інформацію  про збільшення експорту країн ОПЕК.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,69% - до 48,12 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,71% - до 45,45 долара за барель. під час торгів у середу вартість марки WTI вперше з 30 червня опускалася нижче психологічної позначки в 45 доларів за барель, а ціни обох марок знижувалися більш як на 3%.

Нафтові ціни відновлюються після різкого зниження в середу через дані про експорт нафти ОПЕК. Днем раніше агентство Рейтер із посиланням на дані Thomson Reuters Oil Research повідомило, що експорт нафти країн ОПЕК в червні збільшився другий місяць поспіль. Показник становив 25,92 мільйона барелів за день у червні, що на 450 тис. більше, порівняно з травнем і на 1,9 млн більше, ніж рік тому.

Водночас учасники ринку очікують даних статистики щодо запасів нафти у США. Аналітики прогнозують зниження запасів на 0,45%, або на 2,283 млн барелів, до 506,917 млн барелів. Минулого тижня міненерго країни повідомило про несподіване зростання запасів нафти у США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 23 червня, на 0,1 мільйона барелів, або на менше ніж 0,1% - до 509,2 мільйона барелів.

Згідно зі звітом Американського інституту нафти (API), запаси нафти у США за тиждень, що завершився 30 червня, знизилися на 5,8 млн барелів, до 503,7 млн барелів. Ця статистика також підтримала зростання нафтових цін, відзначає агентство.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 48,30 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 48,27 долара за барель, що на 48 центів вище за рівень закриття торгів ($ 47,79).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: