«Нафтогаз» вимагає транзиту російського газу за європейськими правилами

«Нафтогаз» вимагає транзиту російського газу за європейськими правилами

Тристоронні переговори за участю Росії, України та Євросоюзу пройдуть в Берліні 17 липня. Україну

На тристоронніх переговорах щодо транзиту російського газу після 2019 року, які відбудуться у Берліні за участю представників України, Росії та ЄС, Нафтогаз вимагатиме укладання угоди про транзит газу за європейськими правилами.

Про це заявив головний комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко у інтерв’ю «Новое время».

«Ми їдемо туди (в Берлін — ред.), по-перше, з головною нашою пропозицією — це застосувати європейські правила щодо транзиту російського газу через територію України. Ми говоримо для того, щоби не сперечатися, наскільки наші пропозиції є обґрунтованими, щоби нас ніхто не звинувачував у тому, що українці щось не зрозуміло, що хочуть тощо», — заявив Вітренко.

Він зазначив, що європейські правила транзиту стосуватимуться як тарифів за транзит газу, так і правил попереднього замовлення потужностей української газотранспортної системи російським Газпромом.

Нагадаємо, що тристоронні переговори за участю Росії, України та Євросоюзу пройдуть в Берліні 17 липня. Україну на них представлятиме міністр закордонних справ Павло Клімкін та очільник Нафтогазу Андрій Коболєв. Російську сторону представлятиме міністр енергетики Росії Олександр Новак та представники Газпрому.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: