Нардеп Дубіль: На «швидкі» в 2019 році треба закласти 1,3 млрд грн

Нардеп Дубіль: На «швидкі» в 2019 році треба закласти 1,3 млрд грн
Народний депутат з фракції «Батьківщина», член бюджетного комітету, медик у минулому Валерій Дубіль
Фото з відкритих джерел

На думку нардепа, пілотну програму забезпечення «швидкими» потрібно розширити на всі області

Уряд повинен розширити пілотну програму забезпечення регіонів новими автомобілями «швидкої допомоги» на всі регіони України і протягом п’яти років оновити медичний транспорт в усіх областях. Таку думку в інтерв’ю виданню «Вечірні вісті» висловив народний депутат України, член фракції «Батьківщина», член бюджетного комітету ВР Валерій Дубіль.

На його переконання, медичну реформу влада реалізує фрагментами, «перекидаючи тягар з недофінансованих програм на плечі людей чи на місцеві податки».

 «Наприклад, майже мільярд гривень у 2019 році вирішили виділити на пілотний проект з розвитку системи екстреної меддопомоги у п’яти областях та столиці. Ці кошти спрямовуються на придбання транспорту і оснащення диспетчерських.

Та от чому ця програма взагалі називається пілотом і для неї вибрали тільки декілька областей? Адже проблема з критичним станом «швидких» є по всій країні», - каже народний депутат.

За його оцінками, всього для регіонів необхідно придбати 2830 автомобілів: типу В - 2281 одиниць на загальну суму 4 678,3 млн грн; типу С - 549 одиниць на загальну суму 1 705,2 млн грн.

«Але сума у понад 6 млрд грн непідйомна для бюджету одного року, і її можна розділити на п’ять років. Щоб кожного року кожна область отримала новий транспорт, у 2019 році потрібно виділити на це 1 276,7 млн грн. Чому так не зробити? Чому влада вибірково вирішує, кому і що давати - таке собі управління в ручному режимі? І так буквально за всіма напрямками», - відзначив Дубіль.

За його словами, він зі своєю експертною групою розробив і днями має намір подати правки до бюджету, «щоб хоч якось виправити той колапс, який очікує на систему охорони здоров'я із безглуздими рішеннями чиновників».

 «Проте, чесно скажу, просто правками ситуацію не зміниш - потрібен єдиний новий курс у всій галузі, потрібні злагоджені дії єдиної команди, яка зацікавлена у якісних і вчасних змінах в українській медицині. Така команда у нас є, ми вже напрацювали план дій, який зможемо впровадити одразу після зміни діючої влади - чекати залишилось зовсім недовго», - резюмував він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: