Нардеп і відома телеведуча візьмуть участь у запливі через Босфор

Нардеп і відома телеведуча візьмуть участь у запливі через Босфор

Учасникам потрібно буде пропливти шість з половиною кілометрів за дві години

На щорічний заплив через протоку Босфор у Стамбулі зареєструвались 435 українців, зокрема, телеведуча «1+1« Марічка Падалко з чоловіком - нардепом Єгором Соболєвим. Разом з іншими спортивними відчайдухами їм треба буде пропливти шість з половиною кілометрів за дві години.

У суботу був день перед запливом і всі учасники проходили реєстрацію та ознайомчу екскурсію. Учасників у неділю буде багато - олімпійський комітет Туреччини зареєстрував 2400 бажаючих переплисти.

Реєстрація на заплив від України тривала менше 20 хвилин і тільки частина з бажаючих встигли подати заявку. Серед тих, хто встиг і зареєструватися, і підготуватися - ведуча ранкових випусків ТСН Марічка Падалко.

Вона учасниця багатьох марафонів та напівмарафонів, але от вирішила спробувати себе ще у плаванні і відразу такий серйозний виклик.

В її випадку це історія не лише про спорт, але й про кохання. Вона буде пливти разом зі своїм чоловіком нардепом Єгором Соболєвим.

«Це важка доля українських чоловіків, ми підкоряємося нашим жінкам у всьому. Я насправді зовсім не готувався і буду пливти тільки за потягом кохання – інших шансів перепливти я не бачу», - розповів він. 

 Довідка. Міжнародний заплив на 6,5 кілометрів через протоку Босфор відбудеться в Стамбулі. Цей спортивний захід проводить Міжнародний олімпійський комітет Туреччини під девізом «Спорт для всіх». Завдяки унікальному розташуванню Стамбула на двох континентах, розділених протокою Босфор, учасникам запливу надається можливість переплисти з Азії в Європу в компанії таких же плавців любителів. Перший заплив через Босфор відбувся в 1989 році. Тоді в ньому взяли участь 68 плавців. З тих пір заплив стрімко набирає популярність, в тому числі і у наших співвітчизників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: