Нардеп просить перевірити банкіра Дядечка на причетність до фінансування тероризму

Нардеп просить перевірити банкіра Дядечка на причетність до фінансування тероризму

Юрій Береза відправив депутатські звернення голові СБУ та генеральному прокурору

Народний депутат Юрій Береза відправив голові СБУ Василю Грицаку та генеральному прокурору України Юрію Луценку депутатські звернення, в яких закликав обидва відомства ретельно перевірити інформацію щодо власника банку «Союз» Сергія Дядечка.

Депутат стверджує, що, за даними ЗМІ, компанії, пов'язані з власником банку «Союз» Сергієм Дядечком, можуть мати відношення до фінансування терористичних угруповань, які діють у так званій ДНР, пишуть «Українські новини».

«Йдеться про фірму «Ніко», яка, за деякими даними, продає в Україну ліки, виготовлені в окупованій терористами Макіївці. Підконтрольні менеджменту цієї компанії фірми «Донбассфарм» і «Никафарм» навіть зареєстровані у так званому Міністерстві доходів і зборів «ДНР». Склад «Ніко» розташований у Вишневому, а продукція продається по всій Україні. Згідно з реєстром юридичних осіб України, власником компанії «Ніко» є Тамара Дядечко – мати банкіра Сергія Дядечка. Водночас вона є членом наглядової ради банку «Союз». Саме в цьому банку розміщені рахунки компанії «Ніко», – наголосив Береза.

За словами народного депутата, правоохоронним органам і спецслужбам також слід ретельно розслідувати діяльність банку «Союз» за часів президентства Януковича.

«Численні публікації в засобах масової інформації свідчать, що банк «Союз», як і група інших пов'язаних із ним фінустанов, був одним з конвертаційних центрів у великій мережі з відмивання грошей за часів президентства Януковича в 2010–2014 роках. Є підстави вважати, що свого часу саме через банк «Союз» було виведено мільярди вкладів і державного рефінансування з «Родовід Банку», – зазначив Береза у своєму зверненні до голів ГПУ і СБУ.

11_0212

Нагадаємо, 28 березня 2016 року Окружний адміністративний суд Києва за позовом власника банку «Союз» Сергія Дядечка скасував рішення Нацбанку про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку. Саме рішення про ліквідацію «Союзу» було прийнято НБУ 15 березня 2016 року. 26 квітня регулятор програв і апеляцію, а 28 квітня вирішив повторно відправити «Союз» на ліквідацію. 12 липня 2016 року Окружний адміністративний суд Києва знову визнав рішення НБУ протиправним і скасував ліквідацію та відкликання ліцензії «Союзу». Зараз ліквідацію банку «Союз» заблоковано в судових інстанціях.

У серпні стало відомо, що резиденція Сергія Дядечка в Князівстві Монако було пограбовано. З маєтку українського банкіра винесли сейф, у якому, за даними французьких ЗМІ, зберігалися коштовності та гроші на суму близько двох мільйонів євро. Справа набула широкого розголосу у французькій пресі, оскільки власник банку «Союз» – Сергій Дядечко, який є президентом і головним спонсором баскетбольного клубу «Монако».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: