Нардеп: Запровадження воєнного стану перетворить Україну з жертви агресії на її ініціатора

Нардеп: Запровадження воєнного стану перетворить Україну з жертви агресії на її ініціатора

Якщо Україна введе воєнний стан, у Путіна з’являються юридичні підстави сказати, що Україна сама оголосила Росії війну

Народний депутат, член парламентського комітету з національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук припускає, що у законопроекті «Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей», який анонсував глава РНБО Олександр Турчинов, все-таки може йтися про оголошення воєнного стану.

«Такі розмови точаться вже давно. Не готовий сказати, як таке рішення може вплинути на «мінський процес», але не думаю, що це має велике значення. Адже всі учасники процесу говорять про те, що альтернативи йому не існує, але ж істотного прогресу за увесь час ми не побачили – за винятком хіба що переговорів щодо обміну полоненими», - сказав він у коментарі «Главкому».

Тимчук також пояснив: якщо Україна введе воєнний стан, то виникає запитання: з ким воюємо? «З РФ, але це тільки на словах, адже якщо Росія не визнає своєї агресії, а ми оголошуємо, що ми знаходимося у стані війни з нею, то у Путіна з’являються юридичні підстави сказати, що Україна сама оголосила Росії війну. І в очах світової спільноти ми з постраждалих від агресії перетворюємося на ініціаторів агресії», - зазначив депутат.

Як повідомлялось, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Росією. «Це дуже серйозне питання, що вимагає обговорення в професійній експертному середовищі. Уточнений законопроект «Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей» буде представлений президенту, після чого, сподіваюся, він оперативно буде внесений до Верховної Ради», - сказав він.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Загадка від Турчинова. Чим замінять АТО?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: