Нардеп з Черкащини пояснив, чому передумав іти в президенти

Нардеп з Черкащини пояснив, чому передумав іти в президенти
Сергій Рудик

Рудик говорить, що нинішня виборча кампанія перетворилася на парад марнославства

Народний депутат України Сергій Рудик пояснив, чому не балотуватиметься на пост глави держави.

Своє звернення він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook. 

«29 вересня минулого року партія Зелених України разом з кількома громадськими об’єднаннями й відомими політиками запропонували мені балотуватися кандидатом в президенти України», – розпочав звернення Сергій Рудик.

«Для мене велика честь бути підтриманим такою авторитетною політичною партією, чия ідеологія сьогодні завойовує більшість в країнах західної Європи. І можливо за певних обставин я би прийняв цю пропозицію, але не зараз, – заявив депутат.

Рудик говорить, що нинішня виборча кампанія перетворилася на парад марнославства: змагання «чий жарт дотепніший», «чия обіцянка більш нереалістична».

«Я вже не кажу про спекуляції на тему війни і захисту національних інтересів нашої держави, що зробили неможливим участь в ній на сьогоднішній день. Тому ми з командою партії «Зелених України прийняли для себе рішення: відмовитися від участі в президентських перегонах 2019, зосередивши свою увагу на наступних парламентських виборах», – наголосив політик.

Також він закликав всіх кандидатів у президенти України і політичні партії: відмовитися від гасел і тез, які ведуть до фактичного розколу країни; припинити політичні спекуляції на тему національної безпеки і оборони; не допустити російського сценарію розтягування голосів і обрання фактично випадкового, а реально» – підконтрольного Росії кандидата.

«Державні інтереси мають бути вищими за особисті політичні амбіції», – заявив політик.

Нагадаємо, Сергій Рудик був обраний народним депутатом шляхом самовисування по виборчому округу № 198 Черкаська область.

Як відомо, кампанія з виборів президента України стартувала 31 грудня 2018 року.

Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, що його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн.

Реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно.

Президентські вибори призначено на 31 березня.

До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: