Нардепа-втікача Онищенка підозрюють у зберіганні зброї, - ЗМІ

Нардепа-втікача Онищенка підозрюють у зберіганні зброї, - ЗМІ
Олександр Онищенко

Адвокат Онищенка не знає, на чому грунтуються підозри НАБУ щодо зброї

Антикорупційна прокуратура висунула депутату-утікачу Олександру Онищенку оновлену підозру, зокрема про зброю, сам депутат каже, що мав лише зброю від міністра оборони. Про це повідомили Онищенко та його адвокат Олег Іщенко.

Так, за словами адвоката, 5 березня НАБУ вручила йому нову підозру, у якій з'явилися дві нових статті. – ч. 1 статті 263 КК – зберігання вогнепальної зброї, і частина 3 статті 209 КК – легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом. «Щодо зброї, то незрозуміло, де вона знайдена, у кого, як вона пов'язана з Онищенком», - зазначив адвокат.

У свою чергу сам Онищенко в коментарі зазначив, що не проживає в тому будинку, в якому була знайдена зброя, п'ять років. «Я не знаю, що могли знайти через півтора роки у будинку, де я не живу п'ять років. Схоже, що готують щось нове на мене, якщо решта провалиться», - сказав він.

На уточнююче питання, чи взагалі є в нього зброя, Онищенко відповів: «Був пістолет нагородний від тодішнього міністра оборони Валерія Гелетея. Пістолет зник при обшуку, залишилась тільки грамота».

На питання, чи може йтися про цей пістолет, чи в підозрі мова йде про іншу зброю, адвокат Олег Іщенко відповів: «Я не можу говорити, той чи ні. Але я думаю, що перед тим, як оголошувати про підозру, НАБУ мало б пересвідчитись, який саме це пістолет, і чи є на нього дозвіл».

За даними Онищенка і його адвоката, причиною нової підозри може бути його велике інтерв’ю, яке він дав на початку березня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: