Нардепи відмовились розглядати скасування е-декларацій для активістів

Нардепи відмовились розглядати скасування е-декларацій для активістів

Законопроекти щодо скасування декларування для активістів не набрали потрібну кількість голосів

Верховна рада України на засіданні 3 квітня відмовилася включати до порядку денного скасування електронного декларування для громадських активістів, які займаються антикорупційними розслідуваннями.

Зокрема, за результатами голосування до порядку денного не включили законопроекти №№8120, 8120-1, 8209, 8209-1. Два останніх документа передбачають скасування е-декларацій для громадських активістів. Після короткого обговорення, в якому взяли участь представники депутатських фракцій і груп, дані законопроекти знову поставили на голосування для включення до порядку денного та прийняття рішення, однак рішення підтримали лише 203 нардепи.

Після цього на голосування поставили окремо проекти №№8209 і 8209-1, однак вони не набрали достатню кількість голосів для включення до порядку денного.

Нагадаємо, раніше спікер Ради Андрій Парубій доручив комітету ВР провести екстрене засідання по е-декларуванню громадських активістів після того, як на засідання комітету не з'явився жоден із представників «Народного фронту», в тому числі в. о. голови комітету Юрій Савчук.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: