«Народна революція» у Вірменії: протестувальники заблокували урядові будівлі

«Народна революція» у Вірменії: протестувальники заблокували урядові будівлі
Нікол Пашинян і його прихильники заблокували вхід у будівлю Центрального банку в Єревані, 17 квітня 
Photolur

Лідер демонстрантів Нікол Пашинян анонсував масштабну акцію протесту на вечір

В Єревані протестувальники, які виступають проти призначення прем’єр-міністром Вірменії колишнього президента Сержа Саргсяна, у вівторок, 17 квітня, почали блокування урядових будівель.

Демонстранти рушили в бік урядових будівель після мітингу на площі Франції, на якому опозиційний депутат, лідер протестів Нікол Пашинян заявив про «революційну ситуацію» в країні і оголосив про початок «народної ненасильницької оксамитової революції».

Протестувальники оточили будівлі Генеральної прокуратури, Центрального банку, Касаційного суду, Комітету держприбутків, новий корпус уряду, де розташовані декілька міністерств, в тому числі міністерство закордонних справ і міністерство юстиції.

Учасники акції протесту закликали співробітників міністерств до страйку.

Пашинян анонсував масштабну акцію протесту на вечір біля головної будівлі уряду. На зауваження про те, що поліція пригрозила використовувати спецзасоби для розгону мітингу, він заявив: «Нехай спробує».

У парламенті Вірменії, Національних зборах, опівдні за місцевим часом стартувало спеціальне засідання, на якому мають обговорити кандидатуру екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна на посаду прем’єр-міністра і провести голосування з цього приводу.

Засідання парламенту Вірменії проходить в умовах, коли тисячі громадян перекривають вулиці Єревана, протестуючи проти обрання Саргсяна прем’єром.

Нагадаємо, 16 квітня в Єревані через зіткнення демонстрантів з поліцією госпіталізували 46 людей, 6 з них – правоохоронці. 17 квітня близько 30 учасників протестного руху доставлені у відділення поліції. 

Поліція Єревану блокувала проспект Баграмяна, де розташована будівля парламенту Вірменії, стягнула водомет і бронетехніку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: