Нас об'єднують Україна та віра: Порошенко привітав християн західного обряду з Різдвом

Нас об'єднують Україна та віра: Порошенко привітав християн західного обряду з Різдвом
Президент Петро Порошенко

Глава держави у зверненні до українців зауважив, що «хоча нам загрожує ворог, хоча нашу країну і наш народ хочуть поневолити інші, у нас немає страху»

Президент України Петро Порошенко привітав українців, які святкують Різдво за григоріанським календарем. Він нагадав, що лише кілька днів тому на Софійській площі українці святкували створення незалежної помісної української Православної церкви.

Текст привітання оприлюднено на сайті глави держави

«Ми з вами були свідками народження автокефальної Православної церкви України, а сьогодні тут зібралися католики і протестанти. Я хочу подякувати вам за вашу підтримку в здобутті незалежної від Москви і визнаної світовим Православ’ям української церкви», - зазначив Порошенко.

«У нас немає і не буде державної церкви. Натомість існує справжня релігійна свобода, яку ми всі дбайливо оберігаємо. При всій різноманітності нас об’єднують Україна та віра в народження та воскресіння нашого Господа Ісуса Христа», - додав президент.

Глава держави у зверненні до українців зауважив, що «хоча нам загрожує ворог, хоча нашу країну і наш народ хочуть поневолити інші, у нас немає страху».

«Ми радіємо, бо народжений Ісус утішає і огортає нас своєю любов’ю», - сказав президент та згадав слова апостола Павла, який написав «коли за нас Бог, то хто ж проти нас».

«Я вірю, що з Ісусом ми обов’язково переможемо ненависть і зло, бо Христос народився - і на землі мир. Різдво – це свято надії на краще, оповите таємничістю та родинним теплом. У Вифлеємський печері Господь прийшов в цей світ і почав свій земний шлях заради нашого спасіння», - зазначив Порошенко.

«Бажаю вам від янголів – радості, від пастухів – здивування, від мудреців – прозріння, а від народженого Бога – миру і любові. Щасливого Різдва і веселих свят!», - побажав українцям президент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: