NASA проведе випробування першої плазмової ракети

NASA проведе випробування першої плазмової ракети

Ще в 2015 році NASA доручив компанії Ad Astra побудувати плазмову ракету, і тепер ця конструкція готова до реальних випробувань.

Про це повідомляє «Популярная механика».

«Компанія зараз проводить кілька нетривалих випробувань двигуна і готується до більш довгого 100-годинного тесту. Коли той буде проведено наступного року, двигун буде готовий до реальних місій», - зазначається в публікації.

Плазмова ракета, або магнітний прискорювач із змінним питомим імпульсом, працює, нагріваючи неон або аргон до неймовірно високих температур за допомогою магнітних полів. Ця розпечена плазма потім вистрілюється з ракети на великій швидкості, тим самим забезпечуючи рух.

Як зазначається, головна перевага плазмової ракети над традиційними хімічними в тому, що вона може підтримувати невелику кількість тяги довгий час, тобто днями, тижнями і навіть місяцями. Таким чином, подібного двигуну потрібно менше палива, а значить, ракета може перевезти більше вантажу. Правда, це також означає, що при такій малій тязі польоти триватимуть довше, але коли справа доходить до перевезення вантажів, це вже не настільки важливо.

До того ж перевезення вантажів плазмові ракети можна використовувати для відправлення кораблів до далеких цілей. На повній тязі плазмові ракети можуть досягти Юпітера, Сатурна завжди за рік або два, а значить, кількість експедицій в далекі межі Сонячної системи збільшиться.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: