Насалику вдруге відмовили в скасуванні підозри у кримінальному провадженні

Насалику вдруге відмовили в скасуванні підозри у кримінальному провадженні
Ігор Насалик

Ексміністр вимагав скасування підозри у кримінальному провадженні щодо внесення недостовірних відомостей у своїй декларації

Ексміністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику вдруге відмовили у закритті підозри у кримінальному провадженні.

Як повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), у Вищому антикорупційному суді (ВАКС) відбувся розгляд скарги, поданої адвокатами колишнього очільника Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Зазначається, що ексміністр вимагав скасування підозри у кримінальному провадженні щодо внесення недостовірних відомостей у своїй декларації.

Однак, колегія суддів ВАКС погодилась з доказами прокурора САП та відмовила у задоволенні скарги.

Зауважимо, це вже друга аналогічна скарга адвокатів – 16 вересня ВАКС теж розглянув та відмовив у задоволенні скарги.

Таким чином, судді вже двічі підтвердили обґрунтованість вказаного процесуального рішення.

Нагадаємо, 9 липня 2019 року за погодження прокурора САП детективами НАБУ повідомлено про підозру за ст. 366-1 КК України міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику.

Розслідуванням встановлено, що у 2014 році підозрюваний отримав у позику 1,249 млн доларів від фізичної особи. Проте не відобразив вказану інформацію у щорічних деклараціях.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт щодо шести осіб, які заволодіння коштами ПАТ «Укрзалізниця» під час закупівлі палива у 2016-2017 роках. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: