Насіров зібрався у президенти України

Насіров зібрався у президенти України
Роман Насіров

Екс-очільник Державної фіскальної служби вирішив зайнятись політичною діяльністю

Звільнений з посади голови ДФС Роман Насіров пішов у політику. Про це він розповів журналістам після засідання Апеляційного адміністративного суду у його справі.

«Я подав заяву до суду стосовно незаконного звільнення. Навіть не знаю, чи мене звільнили, чи ні, бо жодних документів на руки я не отримав. Я продовжую займатись громадською діяльністю і почав займатись політичною діяльністю, але скоро ви про це почуєте набагато більше», – сказав Насіров.

На запитання журналістів, чи він часом не зібрався балотуватись у президенти, колишній очільник фіскальної служби відповів ствердно.

«Так, чому б й ні, дорогу молодим. Я планую офіційно про це оголосити пізніше і все розповім докладно», – зауважив Насіров.

Також чиновник уточнив, що планує офіційно оголосити про свої плани в середині квітня.

Нагадаємо, 2 березня 2017 року Національне антикорупційне бюро затримало тодішнього голову ДФС Романа Насірова за підозрою у причетності до газових схем екс-нардепа Олександра Онищенка. За даними слідства, Насіров приймав безпідставні рішення про відтермінування рентної плати за видобування корисних копалин, чим завдав державі шкоди на 2 млрд гривень. Проте вже 16 березня він вийшов під заставу у розмірі 100 млн гривень.

В ході слідства також виявилось, що Роман Насіров має декілька паспортів, що і стало формальним приводом для його звільнення з посади голови ДФС 31 січня 2018 року.  

Крім того, журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» з'ясували, що після надання податкової розстрочки фірмам Онищенка, Насіров відмовив у ній всім іншим компаніям. Про це йдеться в сюжеті Мар'яни Мотрунич «Відпущення боргів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: