Навальний зізнався, що просив Кремль допомогти із закордонним паспортом

Навальний зізнався, що просив Кремль допомогти із закордонним паспортом
Олексій Навальний

Паспорт Навальному видали незабаром після того, як він написав листа голові адміністрації російського президента

Російський опозиційний політик Олексій Навальний розповів, як йому вдалося отримати закордонний паспорт і виїхати на лікування в Барселону, попри умовний термін ув'язнення.

За словами опозиціонера, паспорт йому видали незабаром після того, як він написав листа голові адміністрації російського президента Антону Вайну.

Навальний нещодавно повернувся з Іспанії, де йому зробили операцію з пересадки рогівки правого ока. Політик майже повністю втратив зір на це око після того, як йому плеснули в обличчя зеленкою, яку, можливо, було змішано з якоюсь їдкою речовиною.

Швидке отримання закордонного паспорта, який опозиціонеру не видавали кілька років через умовний термін, викликали спекуляції серед користувачів інтернету і політичних оглядачів.

Дехто припускав, що Навальний якось домовився з Кремлем або ж, навпаки, це Кремль намагається відправити політика в еміграцію.

У шоу «Навальний.live» на YouTube політик пояснив, як йому вдалося отримати закордонний паспорт протягом кількох днів. Він каже, що написав листа голові Ради з прав людини при президенті Михайлу Федотову.

«Шановний Михайло Федотов, так і так, мені потрібен закордонний паспорт. Мені його незаконно не дають, я п'ять років із цим жив, а тепер мені потрібно їхати за кордон, потрібно робити операцію. Будь ласка, припиніть незаконні дії, дайте мені закордонний паспорт. Федотов написав: «Ну, окей. Напиши те ж саме на ім'я Вайна, глави адміністрації президента», – розповів Навальний.

Наступного дня після того, як він написав листа панові Вайну і здав документи в багатофункціональний центр, йому подзвонили і запросили отримати паспорт.

«Може, комусь у Кремлі стало соромно, що вони плеснули у мене зеленкою», – припустив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: