Навальному заборонили брати участь у виборах до 2021 року

Навальному заборонили брати участь у виборах до 2021 року
Олексій Навальний

Навальний переконує Федеральну службу виконання покарань, що він є добропорядним громадянином

Симоновський суд Москви продовжив на рік випробувальний термін умовно засудженому Олексію Навальному, одному з лідерів російської опозиції.

Про це передає «Інтерфакс».

«Суд постановив: подання Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) задовольнити, продовжити випробувальний термін Навальному на один рік, до 30 грудня 2020», - оголосила рішення суддя Світлана Туманіна.

Представниця ФСВП мотивувала своє клопотання «систематичними порушеннями» опозиціонера.

«Явка Навального в дні на реєстрацію проходила не у встановлені дні, а коли йому зручно. 26 березня Навальний вчинив непокору поліції, за що був доправлений до відділку, пізніше йому було призначено покарання у вигляді адміністративного арешту. 12 червня він знову скоїв правопорушення», - сказала представниця ФСВП.

Зі свого боку Навальний заявив, що він є добропорядним громадянином і робить усе, що вимагає від нього інспекція.

«Я не зобов'язаний щось пояснювати інспекції. Я двічі на місяць ходжу в інспекцію, вони ходять до мене додому, до мене ходить дільничний. Що їм від мене треба, я не знаю. Немає жодних об'єктивних причин, чому мені може бути продовжено термін, я добропорядний громадянин. Однак, продовження терміну заборонить мені балотуватися», - прокоментував Навальний.

Він вважає, що дане клопотання ФСВП має політичне підґрунтя.

Раніше Замоскворецький суд Москви в грудні 2014 року визнав братів Олексія та Олега Навальних винними в шахрайстві і розкраданні коштів компанії «Ів Роше» й засудив Навального до 3,5 років умовно і п'яти років випробувального терміну, його меншого брата Олега - до 3,5 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Російський Центрвиборчком стверджує, що Навальний не зможе балатуватися на президентських виборах 2018 року. Натомість опозиціонер наполягає на зворотньому й розгорнув по усій території Росії власні виборчі штаби, які почали громити влада та залежні від неї громадські організації. Також відбувається повсюдне затримання агітаторів Навального.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: