Навчених ВМС США дельфінів залучать до порятунку вимираючих морських свиней

Навчених ВМС США дельфінів залучать до порятунку вимираючих морських свиней

Дельфіни будуть шукати вакіт і заганяти їх в акваторію водних заповідників

В природному середовищі існування живуть менше 40 особин морських свиней

Мексиканський уряд планує використовувати дельфінів, навчених Військово-морськими силами США, для збереження в природі вимираючого виду водних ссавців - каліфорнійських морських свиней (вакіт).

Міністр з питань навколишнього середовища Мексики Рафаель Паччіано заявив, що дельфіни будуть шукати вакіт і заганяти їх в акваторію водних заповідників. За його словами, запуск проекту відбудеться у вересні.

«Ми провели останні півроку в тісній співпраці з ВМС США, які навчають дельфінів пошуку зниклих аквалангістів», - заявив Паччіано.

30 червня мексиканський уряд також ввів постійну заборону на зяброві тенета, що застосовуються для лову тотоаби - морської риби, яка високо цінується у традиційній китайській медицині. Такі тенета являють собою великі полотнища, що встановлюються у воді вертикально за допомогою розтяжок і грузил. Риба застрягає в них, чіпляючись зябрами. Вакіты нерідко гинули, заплутуючись у цих тенетах.

За оцінками вчених, в природному середовищі існування, північній частині Каліфорнійської затоки, живуть менше 40 особин морських свиней.

Слово «вакіта» означає іспанською «маленька корова». Це найдрібніша з морських свиней (довжина до 1,5 м, вага до 50 кг). Мешкає у мілководних лагунах поодинці або дрібними групами, харчується рибою, плаває повільно, уникає контактів з людиною, через що її вкрай рідко можна спостерігати у природі.

Всесвітній фонд дикої природи (WWF) рекомендував відмовитися від зябрових тенет ще в 2015 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: