Найбагатші урядовці та політики не хочуть ділитися статками з армією – волонтери

Найбагатші урядовці та політики не хочуть ділитися статками з армією – волонтери

У питанні підтримки армії рахунок упевнено ведуть звичайні люди, а не VIP-чиновники

В рамках акції «Е-десятина» волонтери фонду «Повернись живим» та «Народний тил» разом з ветеранами АТО закликали найбагатших урядовців та губернаторів пожертвувати на потреби армії частину вказаних в е-деклараціях статків. Про це ініціатори акції повідомили у Facebook на сторінці фонду «Повернись живим».

Серед отримувачів нових «листів щастя» і прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який посідає четверту сходинку у рейтингу найзаможніших працівників міністерств.

«З усіх цифр, вказаних депутатами в е-деклараціях, поки що на потреби армії надійшли тільки нулі. Можливо, через необхідність передовсім дбати про потреби своїх округів, у депутатів на армію просто не залишається вільних грошей? Тому сьогодні ми вирішили звернутися до губернаторів та працівників міністерств», – зазначають ініціатори волонтерської акції.

Крім прем'єра, адресатами нових звернень у КМУ стали заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Діденко (грошові активи 215 985 775 грн), заступник директора департаменту, начальник управління секретаріату КМУ Володимир Шевченко (грошові активи 86 956 652 грн), заступник директора департаменту міжнародного права МЗС України Олександр Гіренко (57 614 192 грн) і міністр юстиції України Павло Петренко (42 650 424 грн).

З очільників обладміністрацій звернення отримають голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко (616 193 059 грн), голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко (31 114 252 грн), голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч (25 970 960 грн), голова Полтавської ОДА Валерій Головко (24 814 062 грн), голова Волинської ОДА Володимир Гунчик (23 369 510 грн). 

Також представники фонду «Повернись живим» оприлюднили таблицю, в якій відображена вся інформація про те, кому вже було відіслано звернення раніше і які відповіді на них надійшли. 

«Щоправда, в останній графі поки що переважно самі прочерки, хоча, відповідно до закону про звернення громадян, перші одержувачі листів уже мали відправити нам хоча б формальні відповіді», – зауважують волонтери.

На їхнє переконання, хоч би якими були мотиви і вчинки політиків, прості українці мають відповідати перш за все за свої власні дії.

«Як показують результати вже четвертого «раунду» акції #еДесятина, в питанні підтримки армії рахунок упевнено ведуть звичайні люди, а не VIP-чиновники. Може, у простих українців і скромніші заощадження, але, схоже, банальної людської совісті у них явно більше, ніж у «сильних світу цього», – контатують у волонтерському фонді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: