НАЗК направило до суду протоколи на депутата-корупціонера з Київщини

НАЗК направило до суду протоколи на депутата-корупціонера з Київщини
Правопорушення, пов'язані з відведенням земельних ділянок

Депутат не визнав себе винуватим у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією

Уповноважена особа Національного агентства з питань запобігання корупції склала та в установленому порядку направила до суду протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності депутата Бородянської селищної ради Київської області. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«За результатами проведеної перевірки було встановлено, що згадана особа публічно не оголосила про конфлікт інтересів та про наявність свого приватного інтересу у прийнятті рішення органом місцевого самоврядування. Національне агентство з’ясувало, що депутат не повідомив сесію селищної ради про наявність реального конфлікту інтересів та взяв участь в голосуванні по питанню про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність близькій особі», - йдеться в повідомленні.

Національне агентство зафіксувало порушення вимог пункту 1 частини першої статті 28, частини першої статті 35 Закону України «Про запобігання корупції» та частини першої статті 591 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за що передбачена відповідальність частинами першою та другою статті 1727  КУпАП.

Депутат ознайомлений зі складеними протоколами, проте не визнав себе винуватим у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Довідка:

Умисні дії посадової особи, які виражаються у прийнятті рішень та вчиненні дій в умовах реального конфлікту інтересів, є правопорушенням, пов’язаним з корупцією. Відповідальність за таке правопорушення передбачено частиною другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: