НАЗК внесло припис очільнику Державіаслужби

НАЗК внесло припис очільнику Державіаслужби
Голова Державної авіаційної служби України Олександр Більчук

Припис Більчуку внесено стосовно підлеглого, який не попередив про конфлікт інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи голові Державної авіаційної служби України Олександру Більчуку та очільнику Полтавської обласної ради Олександру Біленькому. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Зокрема, припис Більчуку внесено стосовно державного інспектора з авіаційного нагляду за безпекою авіації відділу сертифікації суб’єктів аеропортової діяльності департаменту авіаційних перевезень, аеропортів та міжнародного співробітництва Державної авіаційної служби України Анатолія Братуса. Вказано, що інспектор не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів.

«Вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, зумовленого участю у проведенні сертифікаційного обстеження ТОВ «Балтік Граунд Сервіс ЮА», де працював його син», - сказано у повідомленні.

У зв'язку з цим НАЗК вимагає провести службове розслідування, а також розглянути питання щодо скасування акту сертифікаційного обстеження та, як наслідок, рішення про видачу ТОВ «Балтік Граунд Сервіс ЮА» сертифіката відповідності на вид діяльності: авіапаливозабезпечення авіаційних перевезень і робіт (заправлення повітряних суден авіапаливом) у міжнародному аеропорту «Одеса».

Крім того, за результатами позапланової перевірки внесено припис голові Полтавської облради Олександру Біленькому щодо ініціювання проведення службового розслідування.

НАЗК вимагає проведення розслідування, аби виявити причини та умови, що сприяли порушенню Полтавською облрадою заборони, встановленої частиною першою статті 54 закону «Про запобігання корупції». А саме йдеться про одержання облрадою від фізичних осіб безоплатно правових послуг.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: