Не розрахували: обсяги субсидій на 10 мільярдів перевищили виділені бюджетом кошти

Не розрахували: обсяги субсидій на 10 мільярдів перевищили виділені бюджетом кошти
Сергій Марченко
фото: Главпост Медия

Ще влітку ми додатково спрямували на субсидії 14 мільярдів гривень - Марченко

Зобов’язання по субсидіях перевищили передбачені в бюджеті кошти, зазначив заступник міністра фінансів Сергій Марченко в ефірі програми Радіо Свобода.

«На сьогоднішній день в бюджеті передбачено 61 мільярд гривень. Зобов’язань на 1 жовтня є на 71 мільярд гривень. Тобто певним чином не забезпечені бюджетні зобов’язання, але ми сподіваємося, що ми знайдемо рішення щодо цього», – заявив заступник міністра.

До кінця року всі питання заборгованості за енергоносії будуть закриті, запевнив Сергій Марченко, зокрема це можливо внаслідок внесень змін до бюджету. Подібна ситуація вже була в Україні влітку.

«Для нас ситуація є трохи турбулентна. Ми вже виходили зі змінами до бюджету влітку, коли додатково спрямували на цей напрямок 14 мільярдів гривень, і зараз також можливі зміни до бюджету», – пояснив заступник міністра фінансів.

На 2018 рік у проекті бюджету заплановано 55 мільярдів гривень на субсидії з комунальних послуг. У Міністерстві фінансів вважають, що цієї суми має вистачити.

З нового року Мінфін пропонує започаткувати програму монетизації субсидій, рішення щодо її впровадження має розглянути уряд до кінця осені.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: