Невзоров переказав українцям, що «Дождь» вимушено називав Крим російським

Невзоров переказав українцям, що «Дождь» вимушено називав Крим російським

Телеканал «Дождь»

Невзоров порадив Україні закривати очі на деякі речі

Російський журналіст Олександр Невзоров вважає, що Україна не повинна була забороняти мовлення телеканалу «Дождь». Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Невзоров зізнався, не очікував, що «Дождь» заборонять в Україні.

«Незважаючи на блискавичний Майдан, незважаючи на реальну, справжню революцію, яка в Україні відбулася, все одно до влади знову прийшли… ті, хто прийшов. Це неприємно, але очікувано. І історія з «Дождем» – найкращий тому доказ», - вважає журналіст.

Він зазначив, що телеканал був змушений називати Крим російським. «Зрозуміло, що «Дождь», який висить на волосині, не може грубо порушувати російське законодавство. От я позбавлений можливості будь-де, в будь-якому ефірі, у будь-якому інтерв’ю говорити про своє ставлення до Криму, наприклад. Просто тому, що за це передбачена стаття Кримінального кодексу. Тому я змушений робити страшні очі і обмежуватися якимись натяками. З приводу Донбасу мені простіше висловлюватися. Знаєте, потрібно було Україні не звертати на це увагу. Ну, мало що вони («Дождь». – «Главком») десь там крізь зуби, вимушено про щось там сказали», - зазначив Невзоров.

На його думку, Україні потрібно обирати, що дорожче: дотримання буквальності в усьому чи дружба та підтримка від найкращих журналістів Росії.

«Вона у вас, ця підтримка, і так буде. Допоки вас мучать ці ідіоти війною на Донбасі, вона і так у вас буде, хай би яких дурниць ви накоїли. Ніхто на вас усерйоз не образиться, той самий «Дождь». Але не цінувати його підтримку... Я б не радив», - підкреслив Невзоров.

«Якщо ви впевнені в тому, що найкращі з російських журналістів сприймають, поділяють вашу образу, розуміють згубність, дурість дій своєї країни по відношенню до України, то вмійте на деякі речі заплющувати очі», - порадив він.

Нагадаємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зобов'язала українських провайдерів протягом місяця припинити ретрансляцію російського телеканала «Дождь» через невизнання ним суверенітету і територіальної цілісності України. 

13 січня американська неурядова організація Freedom House назвала «актом цензури» заборону мовлення в Україні російського телеканалу «Дождь».

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України відповіла на критику організації Freedom Hous. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: