Німеччина призупиняє тренувальну програму загонів самооборони Курдистану

Німеччина призупиняє тренувальну програму загонів самооборони Курдистану
Курдські загони Пешмерги

Усього за 2014-2017 роки Берлін надав курдам озброєння на 90 млн. євро

Міністерство оборони Німеччини заявляє про призупинення місії тренування бійців загонів Пешмерги на фоні конфлікту Курдської автономії і центральної влади Іраку. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Тим самим курдські загони самооборони втратять одного із найбільш надійних міжнародних партнерів, адже із вересня 2014 року ФРН надала 32 тисячі автоматів і кулеметів загонам Пешмерги. Вартість даного пакету військової допомоги складає 90 млн. євро. Окрім того 130 солдат Бундесферу, які базувалися в Ербілі, проводили тренування бійців курдської самооборони.

Дана заява була зроблена в контексті продовження семи інших закордонних місій, в яких бере участь Бундесфер, на наступні три місяці. Тренування були припинені, оскільки ФРН завжди «прагнула забезпечити єдність Іраку».

При цьому про даний крок було домовлено із Курдською автономією іще минулої п’ятниці (13.10) за словами Міністра оборони ФРН. І таким чином це не стало сюрпризом для іншої сторони. В кінці кінців дане рішення означає лише призупинення тренування загонів Пешмерги, а її відновлення буде залежати від оцінки стану ситуації в Іраку і навколо Курдської автономії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: