«Нормандська зустріч»: Україна вимагає доступу Червоного Хреста до заручників

«Нормандська зустріч»: Україна вимагає доступу Червоного Хреста до заручників
Українські заручники на Донбасі

Домовилися, що й надалі тиснутимуть щодо безперешкодного доступу для Червоного Хреста, для міжнародних гуманітарних організацій на окуповані території

Україна під час зустрічі глав МЗС «нормандської четвірки» наполягала на доступі Червоного Хреста до українських заручників. Про це сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін за результатами зустрічі.

«Питання доступу Червоного Хреста і міжнародних гуманітарних організацій до наших героїв, до наших заручників, яких тримають на окупованій території, для нас це одне з найважливіших питань. Оскільки це єдина можливість зараз до їх звільнення пересвідчитися, в якому вони стані», - сказав міністр.

Клімкін також заявив, що вони наполягали і домовилися, що й надалі тиснутимуть «щодо безперешкодного доступу для Червоного Хреста, для міжнародних гуманітарних організацій, багато з яких Донецьк і Луганськ просто викинули зі своєї території».

Зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн «нормандської четвірки» у Мінську завершилася.

У переговорах у Мінську, крім міністрів, також брали участь голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан, його заступник Олександр Хуг і спецпредставник голови ОБСЄ в Контактної групи Мартін Сайдік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: